
Missie
Mijn missie is om elk kind binnen de jeugdzorg het juiste, op maat gemaakte aanbod te bieden. Te vaak zien we dat kinderen en jongeren na meerdere hulpverleningstrajecten uitgeput raken en niet meer vertrouwen op verdere hulp. Dit is begrijpelijk, aangezien de traditionele leer- en therapieomgevingen vaak niet aansluiten bij de behoeften van deze kinderen. Wat als we hen een omgeving bieden die hen écht ondersteunt? Een ruimte waar ze kunnen bewegen, waar de prikkels zorgvuldig worden afgestemd en waar ze de vrijheid hebben om op hun eigen tempo te leren? Zo creëren we een veilige, stressvrije omgeving waarin kinderen zich open kunnen stellen voor verandering en ontwikkeling.
Ik ben altijd al gefascineerd geweest door de kracht van paarden. Hun natuurlijke vermogen om zich met mensen te verbinden, hun initiatief tot contact, en hun unieke manier van communiceren biedt enorme therapeutische voordelen. Paarden ondersteunen de prikkelverwerking, bevorderen sociale interactie en helpen kinderen om angsten te overwinnen en nieuwe ervaringen aan te gaan. Door de kracht van paarden te integreren in de jeugdzorg wil ik bijdragen aan een innovatieve en mensgerichte benadering die kinderen de kans biedt zich volledig te ontwikkelen, op hun eigen manier en in hun eigen tempo.
Zorg bieden in de natuurlijke omgeving van de boerderij

Visie
Wat als je je door niemand begrepen voelt, maar een paard je wél begrijpt? Elk paard heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen karakter, net als elk kind. Paarden hebben een bijzondere kracht om zonder woorden te communiceren, op een manier die diep raakt. Ze leven in het moment, zonder oordeel, en bieden een onvoorwaardelijke spiegel. In hun aanwezigheid hoeven we ons niet af te vragen wat ze van ons denken, want paarden reageren puur en oprecht. Wat paarden ons bieden, is meer dan een ervaring. Ze confronteren ons, stimuleren ons om ons over te geven aan het hier en nu, en dagen ons uit om onze mogelijkheden te ontdekken. In de interactie met een paard kunnen we leren om te vertrouwen, onszelf te accepteren en ons potentieel te verkennen.
De ervaringsgerichte en lichaamsgerichte methodiek die we gebruiken, biedt niet alleen therapie in het moment, maar kan ook dienen als een metafoor voor situaties in het dagelijkse leven. Door de fysieke en emotionele interactie met het paard worden kinderen uitgedaagd om nieuwe patronen te ontdekken die hen helpen om situaties in het dagelijkse leven om te gaan. Wat ze leren in de interactie met het paard – het omgaan met angst, het ontwikkelen van vertrouwen, het aanvaarden van grenzen – wordt direct gekoppeld aan hun dagelijks leven. Deze methode biedt hen handvatten om op een andere manier naar zichzelf en hun omgeving te kijken, wat hen in staat stelt om anders te reageren op de situaties die zij dagelijks tegenkomen.
Ik ben ervan overtuigd dat de bijzondere relatie die we met paarden kunnen opbouwen een cruciale rol kan spelen in de jeugdzorg. Paarden bieden een authentieke en diepe verbinding die, in tegenstelling tot veel andere benaderingen, de ruimte creëert voor kinderen om zichzelf te zijn en te groeien.